3 fokusområder for et sikkert lager

Du kender sikkert disse: videoer, hvor gaffeltruckchauffører rammer et lagerrack, som får alt til at falde som dominobrikker. Det fører til, at en masse værdifulde varer går tabt. Udover de dyre varer risikerer du (midlertidigt) at miste noget meget mere værdifuldt. I dette eksempel taler jeg om gaffeltruckføreren. Det er din pligt at skabe et sikkert arbejdsmiljø for dine medarbejdere. For dem, deres familier og din egen organisation. Derfor kan du finde flere områder at fokusere på for at opnå et sikkert lager.

Håndter farligt gods sikkert

En sikker opbevaring er især nødvendig, hvis du opbevarer farligt gods. Med sådanne varer kan en ulykke få store konsekvenser. Ikke kun for din organisation, men endda for hele miljøet. Find ud af, hvordan du håndterer disse ting i dette blogindlæg.

Et sikkert lager begynder med din forretningskultur

De fleste adfærdsudtryk skyldes opdragelse og miljø. Børn gør, hvad deres forældre har lært dem, men de vil også gerne kopiere andre børn på legepladsen. Voksne er langt fra anderledes. Generelt har folk en tendens til at tilpasse sig den nuværende forretningskultur. Derfor er det op til dig at oprette og sikre en velfungerende arbejdskultur. Vil du byde en ny medarbejder velkommen? Så skal din nye kollega være grundigt oplært. Under uddannelsen kan du også have fokus på sikkerhed udover de obligatoriske hygiejnekurser. Giv derefter klare regler og brug skilte til at minde dine medarbejdere om lageret. På den måde ved alle, hvilken adfærd der fører til et sikkert arbejdsmiljø. Kører en medarbejder stadig rundt om hjørnet uden at dytte med hornet? Så har dit team dokumentationen i hånden, når de påpeger reglerne.

Obligatorisk beskyttelsestøj på dit lager

Dette bringer mig til næste punkt. Selvom du kan forhindre de fleste ulykker, kan du ikke 100% udelukke dem. Af denne grund er det afgørende at pålægge dine medarbejdere sikkerhedssko. Hvor sikkerhedssko begrænser konsekvenserne af en ulykke, kan reflekterende tøj hjælpe med at forhindre dem. 

Introducer en stram infrastruktur til et sikkert lager

Eksemplet fra indledningen – de faldende lagerreoler – kunne ikke forhindres med klare regler og solide sko. Men det kunne have været forhindret ved for eksempel at udvide gangene. I så fald ville chaufføren ikke få alle stativerne til at falde sammen. Dette bringer os til det sidste fokusområde: opsætningen af ​​dit lager. Udover robuste reoler og brede gange kan du også fokusere på overgangsbaner, trafikskilte og signaler og klare grænser mellem gangbroer og arbejdsområder. Eller sørg for, at der er konvekse spejle ved hvert kryds, så alle kan se, hvad der kommer. En tydelig markering på gulvet bidrager også til sikkerheden. Med afmærkede områder kan du pege på fx nødudgange, parkeringspladser eller brandslukkere. Ud over sikkerhed øger dette også virksomhedens effektivitet og kvalitet.

Frie hænder for mere sikkerhed

Hvis dine medarbejdere har frie hænder, kan de reagere mere passende på fare. De har et bedre overblik og er klar til at tage fat, hvis noget går galt. Du kan opnå dette ved at integrere pick-by-voice på dit lager. Udover sikkerheden øger dette også effektiviteten og kvaliteten.

Skab et sikkert lager for dine medarbejdere

På det nuværende arbejdsmarked er et godt personale et af virksomhedens mest værdifulde aktiver. Udover risikoen for ulykker og midlertidigt fravær af en medarbejder, er du forpligtet til at skabe et sikkert arbejdsmiljø for vedkommende. For selv en næsten-ulykke kan få dig til at miste en medarbejder. Med disse fokusområder skal du ikke investere meget, mens du stadig investerer i dit personale.

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden