5 tips for at opnå en bedre cross-docking proces

Processen med cross-docking fokuserer for det meste ikke på, hvilken specifikke artikler der modtages. I sidste ende er det nemlig ligegyldigt, om artikel X eller Y er på palle A. Det der betyder noget, er at vide hvilken palle der er modtaget til lageret, hvor den skal tages igen, og på hvilket tidspunkt den skal lastes. Men på grund af det tempo, der følger med cross-docking, er der ofte mangler ift. registrering, som forårsager en total mangel på kontrolbarhed i virksomhedens lageraktiviteter.

Vi har derfor samlet 5 tips ude fra marken, der kan hjælpe med at nedbringe den evige stress ved brugen af cross-docking.

1. Identificer hver palle, når den modtages

Det kan synes at være unødvendigt at sige, men i praksis bliver der modtaget rigtig mange paller, som ikke kan identificeres. Dette gør selvfølgelig resten af processen langt mere vanskelig. Det kan for eksempel være ved lastning af pallerne, at man mister noget så basalt som destinationen på hvor pallen skal hen. Derfor er det vigtigt at man identificer hver palle ved modtagelsen. Hvis man ikke får identificeret pallerne ved modtagelsen, kan man risikere fejlforsendelser og flaskehalse ved lastning af pallerne

2. Sørg for ikke at glemme selve lageret.

Selvom cross-docking ikke kræver reel opbevaring, anbefaler vi at skabe plads nok i crossdock-området og helst opdele dette område til forskellige destinationer. For lidt plads kan vanskeliggøre den logistiske proces. Dermed kan du risikere at miste overblikket over, hvilken palle der er optalt til hvilken destination, og hvor den er blevet opbevaret. Hvis det forrige trin er blevet sprunget over, bliver denne søgning kun sværere og mere tidskrævende.

3. Scan og registrer hver pallebevægelse.

Uanset hvor kort periode en palle opbevares i dit crossdock-område, hjælper registrering af alle bevægelser med at gemme alle handlinger omhyggeligt. Det kunne være så simpelt som bare at foretage en scanning af pallerne når den bevæger sig fra A til B. Dette er en simpel handling, som gør en stor indvirkning på sporbarheden. Den manuelle søgning efter tidligere handlinger er dermed også fortid.

4. Invester i din proces

Som sagt, selvom pallerne ikke er på lageret i lang tid, så hjælper det at se nærmere på ens lagerprocesser. Det kan være hardware, implementering af software, dine lagerstrategier, kundekommunikation osv. Undersøgelse af disse forskellige aspekter af processen vil reducere uklarheder, arbejdspresset og fejlene der skulle være i processen.

5. Projekt fra A til Z: kommuniker med din kunde

I den første fase virker det irrelevant, men det anbefales at involvere dine kunder i crossdock-processen. Under implementeringen finder vi en masse logistikvirksomheder, der gør en stor indsats for at finde den bedste arbejdsproces. Denne indsats kan forhindres, hvis du og din kunde arbejder sammen på en bestemt måde. For eksempel kan din kunde give de nødvendige oplysninger i et tidligt stadie af processen via e-mail eller endda EDI. Det vil skabe en stor forbedring af processen, eftersom: Du vil være i stand til at give en bedre service, du kan behandle ordrer hurtigere, og der vil blive begået færre fejl – Alt imens din kundes tillid vokser på grund af din gennemsigtige kommunikation.

Mere information om cross-docking?

Er du interesseret i, om vores cross-docking-løsning passer til dine behov og ønsker? Så tøv ikke med at kontakte os, vi står klar til at hjælpe.

Bornerups logistik - stykgods

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden