6 trends inden for logistik i 2022

Fra COVID-19 til Brexit, og fra bæredygtighed til at følge med den hurtige teknologiske udvikling. Det er en præsentation i sig selv, at I er, hvor I er nu. Men med et nyt år, giver det nye muligheder. Aldrig før har vi længes efter en ny begyndelse, som vi gør i år. For hvor 2021 var præget af coronakrisen og konsekvenserne deraf for din virksomhed, er du klar til at gøre 2022 til en succes. Men hvilke tendenser ser vi i logistikbranchen, som ville kunne hjælpe dig? Og hvilke udfordringer skal du overvinde i det nye år?

En logistikbranche på vej mod bedre tider

Selvom vi alle havde et ønske om det, er vi ikke fri fra coronaen endnu. Det er logistikbranchen heller ikke. Desværre. Det har konsekvenser for den måde, du arbejder på, og for uregelmæssighederne i logistikbranchen. Det forventes dog, at branchen vil komme sig i år. Allerede i 2021 havde transport- og logistikbranchen en positiv omsætningsfremgang. Forventningerne er også positive i 2022, hvor e-handel vil være den største bidragyder.

E-handel vokser strukturelt

For andet år i træk er antallet af ordrer og leverede pakker fra netbutikker skudt i vejret. For to år siden troede du måske, at det kun ville ske den ene gang. Vi kan dog ikke ignorere denne strukturelle ændring. Som logistikudbyder kan du ikke længere ignorere væksten i e-handel. Der er et stort behov for, at virksomheder, der har specialiseret sig i logistikstyring, leverer pakker fra e-handel. Derfor er mange traditionelle logistikleverandører kommet ind på dette stadigt stigende marked.

Pres på den internationale forsyningskæde. Høje omkostninger til containertransport.

Sidste år skabte blokaden af ​​Suez-kanalen enorme problemer for forsyningskæden. Hændelser som denne, corona-relaterede havnelukninger og energiproblemer i Kina forværrede den allerede eksisterende flaskehals i forsyningskæden. For nogen måneder siden lagde tusindvis af containerskibe til ved kysten i Nordamerika, Europa og Asien. Konsekvenserne af dette vil kunne mærkes i den største del af 2022. Hvad betyder det for dig? Vedvarende vækst i fragtpriser for containere. Det forventes, at logistikselskaberne skal håndtere højere omkostninger til deres transportaktiviteter i hvert fald frem til anden halvdel af 2022.

Manglende kapacitet

Det er ikke kun problemer med søfragt, der fører til, at priserne i logistikbranchen stiger. Manglen på plads, materialer og medarbejdere vil påvirke de takster, du betaler i 2022. Dermed vil det også påvirke de priser, du fakturerer dine kunder. Manglen på kapacitet slutter ikke i år. Virksomheder udsætter flåde- eller kapacitetsudvidelser, fordi der ikke er folk nok til disse job. Da en fjerdedel af chaufførerne går på pension inden for de næste ti år, vil dette problem ikke blive løst med det samme. Du skal strømline processen på en sådan måde, at du kan udføre det samme arbejde (eller mere) med de medarbejdere, du har til rådighed.

Effektivitet er nøglen

Der kræves effektivitet for at kunne lykkes med dette. Du kan for eksempel spare tid ved at modtage information via EDI, inden varerne ankommer til dit lager. Eller ved automatisk at beregne de korrekte lageromkostninger og sende fakturaer direkte til dine kunder. Eller ved at give dine kunder indsigt i den seneste transportstatus via en kundeportal, så de ikke ringer til dit kontor. På denne måde kan du spare tid. Tid, dine kolleger kan bruge på andre dele af din logistikdrift.

Bornerups logistik - søfragt

Robotteknologi i logistik: fra luksus til nødvendighed

Robotisering vil spille en mere væsentlig rolle i logistikbranchen, også i 2022. Ud over de muligheder, du allerede kender, understreger det stramme arbejdsmarked værdien af ​​at bruge robotteknologi i dine logistikprocesser. Robotter kan for eksempel gøre arbejdet lettere og mere behageligt, hvilket mindsker sandsynligheden for fravær. Eller de kan overtage alt arbejdet, for eksempel på et fuldautomatisk lager.

Overvind udfordringer med en matchende softwareløsning.

At vide, hvilke tendenser du kan forvente i 2022 er trin et. Trin to er at sikre, at du kan bruge disse udviklinger til din fordel. Overvind udfordringer og styrk din position på markedet. En matchende softwareløsning vil hjælpe dig med dette. For eksempel kan du tage et stort skridt fremad i effektivitet ved at bruge et WMS til at håndtere manglen på ressourcer, eller ændre satserne i alle dine kontrakter med det samme, når transportomkostningerne ændrer sig.

Vil du vide, hvordan Boltrics’ branchestandard logistikløsning hjælper dig med at overvinde disse udfordringer? Send os en e-mail på info@bornerup.dk.

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden