Crossdocking: 5 tips til at vinde spurten

For mange virksomheder er det blevet afgørende at reducere lagervolumen og tilhørende omkostninger. Især når det kommer til omnichannel eller luftfragt. Som følge heraf er efterspørgslen efter crossdocking steget. Varerne forlader ofte dit lager inden for 24 timer. Dette kræver en anden tilgang end traditionel opbevaring.

Med crossdocking er din logistikfunktion fokuseret på modtagelse og videresendelse af forsendelser. Det lyder ret simpelt. Men forsendelserne er ofte knyttet til én agent, men indeholder varer til flere destinationer/kunder (huse). Efter et kort ophold på op til 24 timer forlader varerne dit lager igen. Så du har ingen tid at miste.

Hold håndteringen så enkel som muligt og reducer antallet af administrative handlinger til et minimum. Hvor kan du få det første overskud? Vi deler de 5 vigtigste punkter for en vellykket crossdocking-proces

1. En hurtig (administrativ) afvikling er afgørende for din succes

Selvom opbevaring er kortvarig, er der mange administrative opgaver involveret. Ofte ledsaget af fysiske dokumenter. Gør logistikprocessen så enkel som muligt for dine kunder og dig selv. Med den rigtige crossdocking-software ved du præcis, hvilke administrative handlinger der er blevet udført, og du kan uden problemer sammenkæde de nødvendige dokumenter. Uanset om det er på forhånd aftalt eller konsolideret crossdocking. Eller en blanding af begge.

Gælder det internationale (luftfragt) gods? Så er det vigtigt at registrere en række specifikke data. Dette omfatter:

– T1-numre og tilhørende data

– Luftfragtbrevsnummer (AWB)

– Underfragtbrevsnummer (HAWB)

– MRN for NCTS-numre

– ACN-kvitteringer/numre

 

2. Klare procedurer: Mere hastighed og højere kvalitet

Når du siger crossdocking, mener du hastighed. Men det skal ikke være på bekostning af din kvalitet. Sørg for, at alle ved præcis, hvad der skal gøres. Uanset om de har været ansat i årevis, eller det er deres første arbejdsdag. Klare procedurer og en enkel arbejdsmetode er løsningen. Styrken ligger i dit teams kompetence til at forenkle logistikprocessen og optimere informationsstrømmen. Optag modtagelse og bevægelser med simpel RF-scanning. Det resulterer i, at omlæsningen af ​​varerne kan følges i realtid, og du ved præcis, hvor varerne er klar under lastningen.

De mest almindelige irritationsmomenter ved crossdocking:

– Antal manuelle administrative handlinger for én forsendelse

– Utilstrækkelig indsigt i status og viderebehandling af forsendelser

– Hvor er mine forsendelser, ingen hurtig videresendelse mulig

– Besværlig filhåndtering

– Mangel på klare rutiner

– Umærkede paller

Bornerups logistik - søfragt

3. Klar kommunikation for et klart vareflow

Max Verstappen ville ikke have været i stand til at vinde Formel 1 uden et perfekt samarbejde med sit hold. Dette er ikke anderledes for din virksomhed. Hver dag modtager du varer fra forskellige leverandører. Din succes afhænger af samarbejdet og kommunikationen mellem alle involverede parter. Fra dine leverandører til medarbejdere, transportører og kunder. Informer leverandører og kunder om seneste status og forventet ankomsttid (ETA) via EDI.

4. Hold styr på status for hver forsendelse

Sporbarhed er uundværlig. Sørg for, at du præcis ved, hvad status for forsendelsen er. Sporbarhed er uundværlig. Sørg for, at du præcis ved, hvad status for forsendelsen er. Disse kan naturligvis være forskellige statusser pr. forsendelsestype. Med input fra logistikudbydere som VCK Logistics, IWS og Rutges Cargo giver 3PL Dynamics dig mulighed for at forbinde et workflow (sæt af statusser) pr. forsendelsestype.

Crossdocking: «Effektivt distributionskoncept, hvor artikler flyttes direkte fra indgående til udgående, uden mellemlagring. Et andet udtryk, der bruges til dette, er omladning.”

5. Begræns antallet af administrative handlinger. Kombiner lager og spedition i ét

Budskabet i dette blogindlæg er at reducere (manuelle) administrative handlinger. Næste skridt er en integreret løsning. WMS og 3PL videresendelse i én. Dette skaber en ny enhed fra den indgående: forsendelsen. Forsendelsen er knyttet til en agent og kan indeholde en eller flere indgående eller udgående. Som igen er beregnet til en eller flere kunder (huse). Så snart varer modtages i en forsendelse, oprettes der automatisk en indgående eller udgående post for hver kunde, og den bogføres i baggrunden. På grund af denne metode er antallet af administrative handlinger begrænset, og det er tilstrækkeligt at udføre aktiviteter i forsendelsesdokumentet.

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden