De 4 vigtigste udfordringer inden for 3PL og 4 svar på succes

Hvilke udfordringer har du allerede overvundet i år? Og hvad venter andre på dig? Vi har straks lagt 6 måneder bag os i 2022. Et godt tidspunkt at se, hvor du er, og hvor du vil hen. Allerede i begyndelsen af ​​dette år delte vi udfordringerne og mulighederne på logistikmarkedet. Men hvordan ser markedet ud de næste 6 måneder? Hvor er vi lige nu? Hvilke forhindringer skal du overvinde?

De 4 vigtigste udfordringer for 3PL

1. Ressourcer

Besparelserne på dagens arbejdsmarked giver udfordringer i alle sektorer. Mange logistikentreprenører har søvnløse nætter om de færdigheder, der forsvinder, når babyboomerne går på pension. Til gengæld er der et stort engagement i at arbejde med nye talenter. Men det er stadig svært at tiltrække og fastholde dette nye talent. Derudover er der en ekstra udfordring: Manglen på chauffører er rekordstor. Det afspejler sig over hele verden – også i Danmark. Med en direkte negativ indvirkning på forsyningskæden. Dette kan hæmme din videre udvikling.

«Fra lastbilchauffører og lagerarbejdere til dem, der administrerer forsyningskæder og dataforskere. Industrien kæmper allerede med en voksende mangel på arbejdskraft og en kamp om det rigtige talent. For at lykkes skal organisationer implementere strategier, der vil tiltrække, fastholde, udvikle og motivere medarbejdere i den digitale tidsalder.”

– DHL “Fremtidens arbejde i logistik” trendrapport

2. Stigende transport- og energipriser

Stigende omkostninger er ikke noget nyt under solen. Men de priser, du som udbyder af logistikydelser står over for, er allerede højere end sidste år. Og der er meget at forholde sig til for mange iværksættere. Ikke desto mindre forventer 42 % af vejtransportørerne at hæve priserne yderligere i forhandlinger med kunden. Det viser en undersøgelse fra Hollands Statistik. En udvikling, der direkte påvirker din virksomhed. Fordi dine lastbiler stadig skal ud på vejen. Logistikentreprenører tvivler i disse dage på nytten og nødvendigheden af ​​for eksempel en brændstofklausul. Ifølge et skøn fra TLN bruger omkring 80 % af iværksætterne i sektoren dette, og risikoen for kraftige udsving i brændstofomkostningerne kan dermed undgås. Disse stigende priser kan håndteres i din logistiksoftware.

Bornerups logistik - oplagring

3. Globalisering

Vi står ikke stille. Globaliseringen er skudt i vejret de seneste år. Der er nok kapital på markedet. Samtidig er det inflationsspektret. Store partier opsøger hinanden, hvilket resulterer i, at de mindre partier ender i et hjørne. Mindre virksomheder ser ud til at være for små til at overleve på et volumenmarked, hvor prispres spiller en rolle. Eller virksomheder har ingen efterfølger og søger tryghed for deres medarbejdere for fremtiden. Som følge heraf ser vi det ene opkøb efter det andet.

4. IT-udvikling

Udviklingen accelererer. Der skal tages større skridt for at følge med. Flere og flere virksomheder, både inden for IT og logistikydelser, er ikke længere i stand til at følge med udviklingen. Resultat: Stop eller fortsæt på en blind vej. De fleste virksomheder forstår allerede, at IT er nødvendigt for at være på forkant. Alligevel er der stadig virksomheder, der ser det som et nødvendigt onde. Disse virksomheder ændrer sig kun, hvis de virkelig skal: De er reaktive. Med nutidens udviklingshastighed kan det betyde, at du allerede er for sent ude. At man sidder bagerst i delingen og bliver skåret af.

Men hvad er det næste?

Vi har listet de 4 vigtigste opmærksomhedsområder for at køre det vindende løb:

Tempoet stiger. Den teknologiske udvikling skal følges endnu hurtigere. Hvad skal du bruge for at følge med? Automatisering af processer og arbejdsgange. Vi taler om at kunne bruge innovationer. Du ønsker at kunne svare direkte på kundeønsker. Du skal have adgang til de nyeste muligheder for dette. Det være sig en specifik arbejdsgang eller et link til tredjepartssystemer.

Udfordringerne på markedet skriger på data. Og især vellykket brug af data. Værktøjer som f.eks Power BI kan hjælpe dig med dette. Men uanset hvordan du ser på det, starter det med at registrere data i din logistiksoftware. Det er her, du lægger grundlaget for pålidelige rapporter. Der sikrer du, at ingen trin springes over, så du kan overgå kundernes forventninger. Se, hvordan du kan bruge dine processer smartere, og hvad der kan automatiseres. Der kan du se, hvor du får meromkostninger, og hvor du kan spare penge. Det er her, du bygger en vindende strategi.

Vi vil fortsætte med at arbejde sammen. Det er kun på hold, at vi kan følge med tempoet i feltet. Og det er ikke altid nemt. Det gør Boltrics ved at samarbejde med sine kunder, Microsoft og partnere i udlandet. Vores deling af vindere – hver i deres område. Men med samme portion ambition og mod. Samarbejde for det bedste resultat. Indad sammen. Leverer resultater på topniveau.

Vær fleksibel. Bliv ved med at følge med. Det kræver også, at du som kunde investerer i IT-viden. På den måde kan du lave ændringer uafhængigt af andre parter. Det kræver, at vi støtter vores kunder så meget som muligt. Det er vores innovationer også rettet mod. Men valgene for platformen til 3PL Dynamics – Boltrics er også startet i skyens retning. Logistiksoftware, der giver dig mulighed for at skalere op eller ned. Fuldt tilpasset din virksomheds vækst. Boltrics er afhængig af Microsoft Cloud til dette. En cloud-baseret løsning, på servere, fuldt administreret af Microsoft. Altså en cloud-løsning i Microsoft SaaS. Dette er den retning, Boltrics deling er på vej.

Vil du vide mere om, hvordan 3PL Dynamics understøttes i skyen? Send en e-mail til info@bornerup.dk

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden