E-fulfillment – en trend du ikke kan gå glip af

E-fulfillment. Dette har uden tvivl været et af de mest anvendte udtryk blandt logistikudbydere på det seneste. For da antallet af onlineordrer steg voldsomt, steg efterspørgslen efter virksomheder, der håndterer logistikken for disse ordrer, også proportionalt. Enhver, der tror, at denne udvikling kun er en forbigående tendens, vil se, at de tager fejl. Væksten i ordreopfyldelse startede længe før coronakrisen var en kendsgerning over hele verden. Desuden forventes det, at denne vækst kun vil udvikle sig yderligere.

Flere logistikaktiviteter fra e-handel hvert år.

Som sagt er væksten i e-fulfillment ikke kun en forbigående tendens. I 2016 steg onlinebutikkernes indtægter og antallet af forsendelser med en hundrededel. Dette har ikke ændret sig i årene siden. Coronakrisen gav dog denne type logistik et løft. For eksempel steg omsætningen i hollandske onlinebutikker med mere end 40%, hvilket fik antallet af pakkeleveringer til at stige med over 500 millioner i år. Det er med andre ord højsæson for lageraktiviteter og logistik inden for e-fulfillment og pakkelevering.

Logistik og IT forenes

Da onlinebutikker outsourcer deres processer mere og mere, kan leverandørernes logistiktjenester drage fordel af dette. Derfor vender flere og flere traditionelt orienterede virksomheder deres opmærksomhed mod e-fulfillment. Som logistikudbyder har du et væld af viden, som du kan bruge til at hjælpe dine kunder. Der er dog mange udfordringer, når du går ind i denne specifikke gren. Processer fungerer ofte lidt anderledes end ved sæd-almindelig pålidelig palletransport.

Ordreplukning er afgørende

En af disse processer er ordreplukning. Ved bestilling til onlinebutikker består ordrer ofte af små pakker med kun en lille mængde varer fra lageret. Hvordan du indsamler disse varer er derfor afgørende for effektiviteten af processen. Især fordi ordreplukning nogle gange består af 60% af alle arbejdsprocesser på lageret. Logistisk viden alene er ikke tilstrækkelig. Du skal vælge en passende strategi og tilpasse dine systemer i overensstemmelse hermed. Skal du f.eks. vælge efter vare? Eller vil du  automatisk tildele ordrer til dine lagerchefer?

 

Bornerups logistik - stykgods

Sådan overlever du i e-fulfillment-universet

Med en blomstrende e-handelsvirksomhed ønsker alle at få et stykke af kagen. Naturligvis! Men det får dig og din virksomhed til at skille sig ud for at overleve. Du kan gøre dette ved for eksempel at fokusere på en niche eller påtage dig en specialitet. Når du gør det, er automatisering – eller endda robotisering – kendetegnende for effekten på effektiviteten af dine processer. At holde trit med den teknologiske udvikling kan derfor åbne nye døre for din virksomhed sammenlignet med dine konkurrenter.

Fra traditionel service til e-fulfillment

Kort sagt giver den voksende e-fulfillment branchen dig muligheder for at udvide dine aktiviteter eller skifte fokus. Vil du vide mere om mulighederne for at understøtte dine ordreopfyldelsesaktiviteter med Boltrics’ 3PL-løsning? Eller er du nysgerrig efter, hvad du skal være opmærksom på som logistikudbyder? Send en e-mail til info@bornerup.dk og bliv opdateret.

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden