En effektiv og strømlinet proces i dit kølerum: Sådan gør du

Som leverandør af logistikydelser inden for kølerum kan du spørge dig selv: “Hvad er så specifikt ved kølerum? Der er opbevaring, transport og distribution.” Men som kølelager vil du møde helt andre udfordringer end et lager med stuetemperatur.

Det kan for eksempel være, at dine medarbejdere ikke er længe på kølerum, og det kan påvirke effektiviteten af ​​dine processer. De friske og frosne varer når heller ikke automatisk ud til dine kunder på en sikker måde. Her skal du opfylde mange kvalitetskrav. Som følge heraf arbejder du konstant med temperaturkontrol og -styring, registrering af batchnumre, produktion og udløbsdatoer. Derudover leder du altid efter muligheder for at maksimere effektiviteten af ​​din produktivitet og processer, ikke mindst begrænse produktspild. Hvordan sikrer du, at du kan strømline alle disse processer uden problemer?

Kølelagerlogistiksoftware

Kølelagre står over for unikke udfordringer sammenlignet med almindelige stuetemperaturlagre. Boltrics har i samarbejde med den hollandske sammenslutning af kølehusfirmaer, kaldet NEKOVRI, udviklet en softwareløsning specielt til kølerum. Derfor kan vores softwareløsning også bære navnet NEKOVRI Dynamics.

Alle forretnings- og logistikprocesser er integreret i softwaren. Standard. Fra kontrol og temperaturstyring, til registrering af batchnumre, produktion og udløbsdatoer. Men også til indkøb, salg og økonomi. I dette blogindlæg diskuterer vi kort de branchespecifikke funktioner.

Hold kvaliteten i top uden yderligere papirarbejde

Du tjekker normalt for skader, når varerne ankommer til lageret. Men nogle produkter kræver yderligere kvalitetstjek. Ved at tilslutte trådløse terminaler eller tablets til WMS-systemet kan du til enhver tid kontrollere kvaliteten i logistikprocessen. For eksempel produktets farve, modningsstadiet, syreniveauet, varens funktion eller eventuelle skader på et produkt eller på emballagen. Du bestemmer selv, hvilke egenskaber du vil tjekke. Resultaterne knyttes automatisk til de relevante varer eller partier i WMS-systemet. På den måde bliver alt registreret i din administration og er let tilgængeligt.

Overvåg kvaliteten med temperaturkontrol

Hvad er temperaturen i lastbilen ved ankomst? Eller hvor var en bestemt palle opbevaret? Som logistikserviceudbyder med speciale i køleopbevaring er temperaturovervågning sandsynligvis højt på din huskeliste. Hvis det viser sig, at der var en afvigelse i temperaturen, så ved du præcis, hvilke paller der har været opbevaret i det konkrete kølehus. Derudover bliver det meget nemt at registrere værdierne af en prøve og spore, hvilken rute varer har taget på dit lager.

Bornerups logistik - sjøfrakt

Undgå diskussion i tilfælde af skade

Så snart varerne ankommer til lageret, scannes stregkoderne (f.eks.) af lastbilchaufføren. Er der opdaget skader? Med appen (på tablet eller telefon) kan du gemme og registrere et billede og en eventuel beskrivelse af skaden. Billedet og beskrivelsen er knyttet direkte til WMS/TMS for det indgående dokument. Om nødvendigt sendes en automatisk (e-mail) besked til kunden, med vedhæftet billede. På den måde informerer du din kunde hurtigst muligt og undgår diskussion om årsagen eller omfanget af skaden.

Opbevar det køligt og opfyld kravene til økologiske produkter

Der er stigende opmærksomhed på økologiske produkter. Men dermed øges også tilsynet med at sikre, at de produkter, der er mærket som økologiske, faktisk er økologiske. Derfor skal enhver virksomhed, der producerer, forarbejder, pakker, importerer, forhandler eller opbevarer disse produkter, opfylde visse kriterier. Økologiske produkter skal for eksempel opbevares på en sådan måde, at man undgår at blande eller skifte med andre produkter. Med vores software kan du nemt registrere alle data til lageret – lige fra sporing af varer til måden, procedurer skal udføres på.

Garanteret fuld sporing

Produkter skal altid kunne spores, fx baseret på batchnummer eller udløbsdato. Heldigvis giver vores software dig mulighed for at registrere de nødvendige data på forskellige niveauer. Fra hoveddataene, såsom artiklen, udløbsdatoen og beskrivelsen. Men også måden du vil udføre procedurerne på. Eksempelvis måling af temperaturen eller syreniveauet. Registrer disse data uden problemer.

Kommunikation i realtid og integration med EDI

Med et frysehus skal du også forholde dig til forskellige bureauer, der fører tilsyn med det arbejde, du udfører. For eksempel den hollandske fødevaresikkerhedsmyndighed. Muligheden for at integrere dine processer, for eksempel via EDI, kan spare dig for en masse tid.

Dertil kommer, at flere og flere varer, især forsyninger, bestilles lige i tide. En integration med dine kunder og modtagere fra en åben platform, som giver muligheder for at kommunikere på forskellige måder, sikrer, at du fuldt ud kan automatisere din kommunikation. På den måde sparer du tid til andre ting.

At måle er at vide

Ikke mindst: At måle er at vide. Dette gælder for enhver virksomhed, men som leverandør af kølekædelogistikydelser er der brug for meget kapital. Du vil naturligvis gerne kunne identificere, hvilke kunder der genererer penge, og hvilke der koster penge. Med indsigt i omsætningshastighed eller belægningsprocent per kunde ved du præcis, hvordan du skal drive rentabelt eller tilpasse dine priser derefter.

Nekovri Dynamics i en nøddeskal

Er du nysgerrig efter de andre branchespecifikke funktioner i Nekovri Dynamics? Vi viser dig gerne rundt i videoen nedenfor.

Legende let for Boltrics

Kort sagt, med Nekovri Dynamics kan du strømline dine processer og øge effektiviteten. Vil du vide mere om vores software? Eller er du nysgerrig efter, hvad Nekovri Dynamics kan betyde for din organisation? Send os en e-mail på info@bornerup.dk, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden