Holder du det køligt? Dette er tendenserne inden for kølekædelogistik

Som leverandør af logistikydelser inden for kølekædelogistik skal du håndtere forskellige udfordringer. Coronakrisen fortsætter med at påvirke sektoren, og Brexit har i høj grad påvirket både handelsstrømmene og arbejdsmarkedet. Samtidig er der de seneste måneder blevet importeret mange varer fra Kina til Europa, og denne vækst forventes at fortsætte. Til søs er kapaciteten sprængt, hvilket gør fragtomkostningerne fem gange højere ifølge GCCA. Så spænd dig fast! For friske og frosne produkter vil ikke automatisk nå dine kunder. Ikke desto mindre ser vi, at på trods af disse udfordringer er der stor efterspørgsel på markedet. Og det giver muligheder. Hvad er disse muligheder, og hvilke tendenser ser vi inden for kølekædelogistik? I dette blogindlæg lister vi alle trends og udfordringer for dig.

Stigende efterspørgsel på markedet

På trods af de utallige udfordringer fortsætter værdien af ​​kølekædelogistik med at stige. Ifølge en markedsundersøgelse fra 2017 blev den globale kølekædelogistik vurderet til $188,42 milliarder og forventes at nå op på $269,61 milliarder i 2024. Det globale marked for frysehuse var også 6,97 milliarder dollars værd i 2019 og forventes at være næsten tre gange så meget i 2027. Denne høje efterspørgsel er drevet af flere faktorer, ifølge Emergen Research.

# 1 Voksende e-handel

Væksten kan primært forklares med den stigende e-handel. Onlinesalg af dagligvarer er stigende i udviklende vækstmiljøer. Dette, i kombination med den voksende præference for nethandel som følge af corona-pandemien og de voksende e-handelskanaler, betyder, at flere og flere madbestillinger afgives online. Segmentet af letfordærvelige fødevarer tegnede sig for den største markedsandel på 36,0% i 2019.

Denne vækst i e-handelssektoren giver et enormt løft til kølekædelogistikken. Behovet for at bruge større og mere industrielle kølerum vokser i takt med stigningen i salget. Hovedårsagen? For at muliggøre bedre og hurtigere levering. Derudover forventes den voksende efterspørgsel efter forarbejdede og friske fødevarer gennem online-kanaler at fortsætte med at drive markedsvæksten.

Vidste du, at den samlede kapacitet til køleopbevaring i 2020 var hele 719 m3, ifølge årsrapporten for 2020 fra GCCA? Det er 16,7 % mere kapacitet end i 2018.

Bornerups logistik - sjøfrakt

# 2 Stigende import og eksport

For det andet er det ikke kun e-handel, der stimulerer efterspørgslen på markedet. Overalt i verden er der også en stigende efterspørgsel efter køleopbevaring i havne for at imødekomme den voksende import og eksport af letfordærvelige produkter.

# 3 Myndigheder, apotek og catering

Myndighederne, medicinal- og cateringindustrien spiller også en rolle i den stigende efterspørgsel på markedet. Myndighederne ønsker at udvide kølelageret for at overvinde madspild. Derudover er der en stigende brug af kølerum på hospitaler og andre sektorer i apotek samt forskningsinstitutter. Derudover bruger store restauranter og cateringvirksomheder i højere grad kølerum på grund af udvidelsen af ​​forretninger og mulighederne i markedet. Dette skaber et stigende behov for kølesystemer.

Hvad venter kølekædemarkedet i 2022?

Markedsefterspørgslen er med andre ord stigende, men hvilke udfordringer kan du forvente i 2022? Ifølge GCCA: European Market Snapshot er kølekædemarkedet i Europa præget af høj lagerudnyttelse og lav lagerrotation. Elpriser og forsikringsomkostninger er steget, hvilket påvirker dine i forvejen små avancer. Andre udfordringer, du vil møde i 2022, omfatter rekruttering og vedligeholdelse af kvalificeret personale, reduktion af dit CO2-fodaftryk og cybersikkerhed. Derudover bliver hensynet til mere bæredygtige bygninger stadig vigtigere, og brugen af ​​automatisering er stigende. Hvordan kan du overvinde disse udfordringer?

Vidste du, at 41 % af GCCA-medlemmerne investerede i mere automatisering i 2020?

Kølelagerlogistiksoftware

Med den stigende brug af automatisering kan du spørge dig selv: Hvordan sikrer jeg en stærk konkurrenceposition? Og hvordan kan jeg følge med i den voksende teknologiske udvikling? Boltrics har udviklet Nekovri Dynamics specielt udviklet til dig.

”I dag er der ingen, der bygger et hus med hammer og sav. Der findes hammerbor, slagnøgler og bordsave, der gør det meget nemmere, hurtigere og mere effektivt at bygge et hus. Det samme gælder dine logistikprocesser. Du kan arbejde med papir eller Excel-ark, men en WMS- eller TMS-løsning sikrer, at du rent faktisk forbedrer effektiviteten.”
– Daniel Feltham-Lauzon, konsulent hosPL Solutions (canadisk partner for Boltrics).

Det giver med andre ord frihed, fleksibilitet og manøvredygtighed ved brug af moderne teknologi. Ingredienserne til en profitabel forretning. Vil du vide mere om Nekovri Dynamics? Så send os en e-mail til info@bornerup.dk.

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden