Hvordan EDI kan hjælpe med at holde virksomheden i drift

Digitaliseringen får journalister til at skrive om det, og nyhedsportaler samt magasiner er fyldt med artikler om emnet.  Samtidig synes den stigende kompleksitet i forsyningskæden at være ustoppelig, og kundernes krav udvikler sig konstant. 

Som PwC påpeger: “Transport- og logistikbranchen står over for enorme ændringer: digital transformation, nye markedsdeltagere, ændrede kunde forventninger og nye forretningsmodeller. Hvis du ønsker at forblive konkurrencedygtig, er tiden til handling nu.” 

“Uanset hvilken vej du vælger til digital transformation, vil du investere i innovation og teknologi” – Marc Engel, direktør hos PwC

Brugen af ny teknologi vil ændre dine strategiske, kommercielle og operationelle processer. Det betyder ikke noget, om de vil ændre sig, men hvordan de vil ændre sig, hvor og hvornår. Kunder inden for sektorer som detailhandel, fødevarer, farmaceutisk og bilindustrien er allerede aktivt involveret i digital transformation. Vil du holde virksomheden i drift? Så må du følge med i digitaliseringsbevægelsen og begynde at investere i innovation og teknologi. 

Selvfølgelig er digitalisering et bredt begreb. Lad os derfor fokusere på emnet EDI. 

Fordi der er allerede virksomheder – også i vores kundekreds – der ikke længere accepterer en gammeldags form for EDI. Det handler om realtids, tovejs udveksling af data. Manuelle handlinger skal minimeres så meget som muligt, og fejl skal reduceres til et minimum. Samtidig kræver de en fuldt gennemsigtig proces, der viser arbejdsgangen for alle processer og trin. Kan du ikke tilbyde dem det? Desværre for dig – men de vil gå til din konkurrent. 

logistik

Hvordan kan EDI hjælpe? 

Electronic Data Interchange (EDI) er en standard for den elektroniske udveksling af visse forretningsdokumenter, såsom ordrer, fakturaer og visse beskeder eller bekræftelser. Samtidig hjælper det virksomheder med at arbejde med big data. EDI muliggør udvekslingen af information mellem to forskellige computersystemer gennem et fælles standarddokumentformat. 

Derudover sikrer integrationen af EDI i WMS en problemfri informationsflow og muliggør et mere effektivt samarbejde mellem parterne, selv hvis begge parter har forskellige systemer. Dette gør det muligt for virksomheder at administrere ordrer, transportopgaver, lagerstyring, forsendelse og lageroplysninger nemt. 

EDI tilbyder mange forskellige former for at imødekomme dine og dine kunders behov. Det giver dig mulighed for at modtage forsendelsesmeddelelser, ordrebekræftelser og potentielle ændringer i ordren. Men det giver dig også mulighed for at sende skaderapporter, ordrebekræftelser, lageroplysninger osv. Med den nyeste EDI-teknologi er der ingen forsinkelse, al kommunikation foregår i realtid. Så tvivl om varernes og lagerets status hører fortiden til.

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden