Hvordan overlever din virksomhed konsolideringskampen i logistikbranchen?

På det seneste har vi set mange nyheder om opkøb i logistikbranchen. Den ene virksomhed efter den anden bliver overtaget af en større virksomhed. Alle med forskellige bagvedliggende årsager. For eksempel at forretningen viste sig at være for lille til at overleve på et volumenmarked. Eller at virksomheden ikke har succes og ønsker at sikre sine medarbejdere et job i fremtiden. Måske har virksomheden, der overtages, en interessant servicepakke eller en interessant kundebase. Der er mange mulige årsager. Men det er en kendsgerning, at store virksomheder orienterer sig mod konsolidering, med fokus på komplette supply chain services. Hvad betyder det for små og mellemstore virksomheder og familieejede logistikvirksomheder?

Styrken ved små operationer

Verden udvikler sig hver dag. Den ene tekniske udvikling følger den anden i højt tempo. Faktum er, at de store sluger de små. Store logistikvirksomheder følger gerne opkøbene med glæde, for det betyder, at volumen fortsat kan bestemme prisen. Både i transport og på lager. Men der er også muligheder for små og mellemstore virksomheder. I hvert fald hvis du kan imødekomme ønsker fra virksomheder, der værdsætter fleksibiliteten og indsatsen i disse små virksomheder.

Fleksibilitet er vigtigt

Denne indsats tilbydes som en service i enhver SMV eller familievirksomhed. Indsats er dog anderledes end at være fleksibel. Fleksibilitet betyder ikke kun at realisere alle kundeønsker på ethvert tidspunkt af dagen. At være fleksibel betyder at kunne leve op til ønsket om den oplyste information og at interagere med sin kunde. Gerne baseret på en softwareplatform, der tilbyder de nyeste teknologiske muligheder, så din kunde ikke skal bekymre sig om det.

Tekniske forventninger fra din kunde

Tiden for Excel-ark er forbi. Det er ret tydeligt. Udover logistikaktiviteterne vil kunderne i fremtiden kræve mere af dig inden for EDI-kommunikation (og API-kommunikation). De fleste kunder gør det stadig selv. De vil dog forvente, at du overtager disse tjenester for dem i fremtiden. Og med al udvikling inden for e-handel nærmer dette øjeblik sig hastigt. Det betyder muligheder for dig!

Støt dine processer med logistiksoftware

Med al den hurtige tekniske udvikling skiller du dig ikke ud fra konkurrenterne ved blot at have en skinnende lastbilflåde eller et flot kontor og lager. Du skal understøtte dine logistikaktiviteter med et matchende softwaresystem. Kun på den måde kan du understøtte dine processer og opfylde ønsker i kommunikation – både i EDI, såsom data og analyse. En uundværlig investering for at skille sig ud blandt alle de store virksomheder. Hvad ville det koste dig, hvis du ikke kunne leve op til kravene fra kunderne, som nu er dine A-kunder? Og hvordan rekrutterer man nye medarbejdere, som kun er vant til at arbejde med moderne teknologi? Hvordan kan du optimere din forretningsproces, for ikke at gøre det samme med mindre, men for at gøre mere med den samme arbejdsindsats? Og hvordan holder du muligheden åben for at udvide dine lageraktiviteter med for eksempel transport, online fragt eller told?

Vær fleksibel med 3PL-løsningen fra Boltrics

Uanset hvad din forretningsvision er, er du sikret et softwaresystem, der kan give fleksibiliteten såvel som understøtter dine kunders fleksibilitet. En branchespecifik løsning med fokus på fremtiden, der øger din kvalitet som lille eller mellemstor virksomhed. For med input fra mere end 180 kunder er standardløsningen fuld af eksisterende logistikfunktioner, du kan drage fordel af. Vil du vide mere om logistiksoftware? Send en e-mail til info@bornerup.dk. Jeg vil med glæde fortælle dig mere på et onlinemøde.

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden