Kryds målstregen på kun tre måneder. Er du klar til det?

Fast tid, fast pris. Med andre ord, gå live om tre måneder til en fast pris. Bornerups holder sit løfte. Og vi hører, hvad du siger: “Gå live om tre måneder, er det ikke kort tid?” Jo det er! Det er et ambitiøst mål, hvor både Bornerups og du som kunde skal investere meget energi. Fra startpistolen går af, er det fuld fart fremad. Du sigter mod målstregen i små spurter. Så hvordan sikrer vi, at du krydser målstregen fuld af entusiasme og jubel? Og at du ikke snubler ved den første forhindring? I dette blogindlæg hjælper vi dig til en vellykket implementering.

Korte spurter sikrer, at du vinder maraton

Hos Bornerups gør vi tingene lidt anderledes. Derfor vælger man ikke bare et nyt system. Du vælger en filosofi. En ny måde at arbejde på. Også under implementering. Korte spurter mod et større mål. På den måde kan vi tilpasse os hurtigt og komme tættere på målet i horisonten: En vellykket lancering.

Startpistolen

For at accelerere de første meter er det vigtigt at accelerere fra startlinjen. Det begynder med introduktionen. Under dette første møde vil dit projektteam ikke kun møde en projektleder fra Bornerups. I diskuterer også vejen frem. I gennemgår de forskellige faser og forventninger, I har til hinanden. Oplysninger, der er nødvendige for et solidt projektgrundlag. Sørg for at have de rigtige personer ved mødebordet. For eksempel er nøglebrugeren afgørende i dine processer. De kender din operation ud og ind. Og de besidder vigtig information om projektet. Tag denne nøglebruger med til introduktionen. For jo før denne information er på bordet, jo bedre.

Workshoppen

Efter introduktionen går du mere i dybden: Workshoppen. Under denne session vil dine nøglebrugere dele væsentlig information. Hvilke type kunder arbejder du med? Hvordan er dine processer sat op? Hvilke lokationer bruger du? Og mange flere spørgsmål vil blive besvaret. Sørg derfor for at have disse oplysninger på forhånd. På den måde kommer du hurtigt af med det. Drøft også hvornår dine medarbejdere er ledige. Inklusiv medarbejderne på gulvet. En implementering er intens. Sørg for at give tid og plads i din daglige drift.

I løbet af workshoppen kan du tænke over de midler, du fysisk har brug for, for at understøtte dine processer. Har du allerede al den nødvendige hardware? Eller hvornår skal du bestille dette for at være sikker på at du kan bruge det i implementeringsfasen? Begynd at tænke over det nu!

Bornerups logistik - sjøfrakt

De første forhindringer

Workshoppen er grundlaget for forberedelsesfasen. I denne periode arbejder konsulenten hen imod det næste kontrolpunkt på vej til en vellykket implementering: Simulering 1. Konsulenten præsenterer derefter præ-konfigurationen baseret på informationen fra workshoppen. Vær tilgængelig for spørgsmål i denne fase. Disse spørgsmål kan komme pludseligt. Sørg for, at du reagerer hurtigt, og at du ikke bremser implementeringen. Hører du intet fra din konsulent? Ingen grund til panik! Selv da arbejder konsulenten hårdt på at konfigurere alle dine processer. I mellemtiden kan du studere din nye løsning gennem forskellige kurser.

Efter SIM1 arbejder vi mod Simulation 2. Den næste forhindring. I implementeringsfasen arbejder du intensivt med konsulenten på projektdagene. Det er vigtigt, at I arbejder strukturelt, målrettet og sammen. Lever halvfabrikata, test direkte, giv feedback og så videre. Reserver tid til test. Og brug slutbrugere i denne proces. Efterhånden er det dem, der skal arbejde med den nye løsning i det daglige.

Accelerer mod målet

Simulering 2 er et stort arbejde. Der er et nyt kontrolpunkt. I SIM 2 viser nøglebrugerne, at de kan arbejde med den nye løsning. De demonstrerer, at de kan navigere i softwaren og understøtte deres processer. Med succes selvfølgelig! Herefter arbejder vi hen imod go-live. Bornerups løser de sidste problemer, og dine nøglebrugere træner slutbrugerne. Fokuser på individuel opmærksomhed, når du gør dette. Systemet virker. Nu skal dine medarbejdere vide, hvordan de skal bruge det. Hvordan forbereder du dem? Hvordan håndterer du forventningerne? Og hvordan håndterer du tidspresset i din organisation? Fokuser på dine medarbejdere. De skal også lykkes.

Kryds målstregen med entusiasme og jubel

Det vigtigste kontrolpunkt er SIM 2. Har du nået det? Så kan du sigte efter go-live i en lige linje. Du skal dog stadig krydse denne målstreg. “For at afslutte først, skal du først afslutte.” Planlægning er vigtig under sådan en go-live. Planlæg lanceringen taktisk. Har du e-fulfillment-aktiviteter? Planlæg ikke din nye softwarelancering på Black Friday. Og planlæg ikke en lancering, hvis du lige har introduceret en ny varestrøm til dit lager.

Når du går live, vil du uden tvivl støde på problemer, du ikke har set før. Frygt ej! Under lanceringen tilbyder Bornerups kapaciteten til at løse disse problemer så hurtigt som muligt. Vi bringer dig så tæt på målstregen som muligt. Konsulenten, der konfigurerede dit system, er på standby for at løse problemer så hurtigt som muligt. På den måde kan du krydse målstregen med hovedet højt. Vi klarede det!

Ønsker du mere information?

Kunne du tænke dig at vide mere om Bornerups implementeringsfilosofi? Eller vil du vide, hvad 3PL Dynamics kan betyde for din organisation? Send en e-mail til info@bornerup.dk. Vi holder dig gerne opdateret!

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden