Procesoptimering: svaret på mangel på arbejdskraft

Mangel på medarbejdere. Dette er uden tvivl den største udfordring for logistikvirksomheder i 2022. Antallet af ledige stillinger skyder i vejret. Efter corona-pandemien ser det ud til, at alle brancher har mangel på arbejdskraft. Og denne mangel fortsætter med at vokse. Resultatet? Større pres på dine medarbejdere, højere omkostninger for dig som iværksætter og reduceret tilgang af nye medarbejdere. Så hvordan sikrer du, at din logistikvirksomhed fortsætter med at operere på et topniveau på trods af alle disse udfordringer?

Ekstrem arbejdsbyrde i logistikbranchen

Alle brancher står over for byrden af ​​mangel på arbejdskraft. Men i logistikbranchen er det langt større end gennemsnittet. Hollandsk studie (CBS) viser, at industrien inden for “transport og opbevaring” ligger på en skræmmende andenplads. 40 % af stifterne siger, at medarbejderne lider under en højere arbejdsbyrde. Højere personaleomkostninger og mangel på tilstrækkelig ny arbejdskraft gør det endnu sværere at nå virksomhedens mål.

Hvordan kan du løse manglen på arbejdskraft?

Der er ingen enkel løsning på manglen på arbejdskraft i logistikbranchen. I hvert fald ikke i den nærmeste fremtid. Gode ​​medarbejdere er og bliver få i fremtiden. Det betyder dog ikke, at du ikke kan gøre noget ved det. Nogle virksomheder forsøger at tiltrække (og fastholde) medarbejdere ved at øge lønningerne. Andre virksomheder fokuserer på talent management eller uddeler bonusser. Ingen af ​​dem ser ud til at være nøglen til succes. Ofte skal man få det bedste ud af det. Du skal opgradere det, du allerede har. Effektiv brug af de ressourcer, du har, er vigtig. Hvilket gør optimering af dine processer uundgåelig.

Øg effektiviteten

At arbejde effektivt har altid været vigtigt i logistikbranchen. Men med nutidens mangel på arbejdskraft er det vigtigt, at dine medarbejdere mister så lidt tid som muligt under deres aktiviteter. Både på kontoret, lageret og på vejen. Ved hjælp af den rigtige software kan du planlægge alle aktiviteter effektivt. Planlæg den mest effektive rute for dine lastbiler. Eller beregn den mest effektive rute for dine lagermedarbejdere automatisk. På den måde undgår du at miste kostbar tid.

Bornerups logistik - sjøfrakt

Reducer manuel dataindtastning

Udover at arbejde effektivt vil du gerne have, at dine medarbejdere arbejder med vigtige aktiviteter. Ellers ville du ikke have fokuseret på at beholde gode mennesker i din organisation. Du ønsker således at bruge deres viden og færdigheder i de rigtige aspekter af processen. Manuel indtastning og registrering af alle former for information i dine digitale systemer er ikke et af disse aspekter. Invester derfor i systemer, der kan automatisere disse processer. Eller få kunden til selv at afgive ordrer i dit system. Med andre ord reducere den nødvendige manuelle indsats fra dine medarbejdere.

Ved hjælp af vores software kan vi håndtere en højere volumen med det samme antal medarbejdere. Dygtige mennesker, som vi kan bruge til andre aktiviteter. Tidligere skulle vores medarbejdere foretage en masse manuel dataindtastning. Nu har de fået en kontroltårnsfunktion. De følger planlægningen og er en del af hele processen. Der er heller ikke længere behov for, at de foretager kedelig dataindtastning. De kan følge flere operationer med mindre input.

 

– Joris Emanuel, IT-chef hos Van Moer Logistics

Indad løbende

Har du et godt system? Dejligt! Men læn dig ikke tilbage og stop med at innovere. Logistikkens verden bevæger sig altid fremad. Det samme er softwaren, der understøtter dine daglige processer. Før du ved af det, vil den proces, du nu stoler blindt på, blive forældet, og dine processer er ikke længere så effektive, som du troede. Fortsæt derfor med at søge efter nye teknologier, der gør dine processer mere effektive. Og bliv ved med at se dig om efter andre logistikudbydere. Der er altid en smartere metode!

 

5 tips til at reducere manuel dataindtastning

1. Sørg for, at du hurtigt og nemt kan modtage ordrebekræftelser, kvitteringer og forsendelser

2. Læs data – såsom fakturaer eller ankomstmeddelelser – automatisk ind i dit system

3. Reducer fejlmarginen med arbejdsgange

4. Arbejd med e-mail-skabeloner og informer kunderne med et enkelt tastetryk

5. Giv kunderne indsigt i deres eget varelager via API eller en online kundeportal.

 

Få softwaren til at fungere for dig. Ikke omvendt.

Kort sagt, kapacitetsmangel i logistikbranchen bliver ikke løst pludseligt. Du kan dog forberede dig på konsekvenserne. Sørg for, at du kan udføre mere arbejde med det samme antal mennesker. Det er nøglen til succes.

Kunne du tænke dig at lære, hvordan Bornerups løsning optimerer dine processer? Send en e-mail til info@bornerup.dk

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden