Sådan håndterer du stigende brændstofomkostninger i din logistiksoftware

Brændstofpriserne svinger dagligt. Vi kan dog konstatere, at priserne på både benzin og diesel er skudt i vejret det seneste år. En udvikling, der direkte påvirker din virksomhed. Fordi dine lastbiler blev ved med at køre. Og dine operatører har sikkert også “bare” væltet de øgede omkostninger over på dig. Så sørg for, at de ekstra omkostninger ikke påvirker dine i forvejen små avancer. Sørg for, at dine priser er opdaterede, og beregn brændstoftillæg i dine kundekontrakter. Hvordan? Med en brændstofklausul i 3PL Dynamics kan du nemt tilføje pristillæg, når brændstofomkostningerne ændrer sig. I dette blogindlæg viser vi dig, hvordan du selv sætter det op.

Håndter øgede brændstofpriser i dine kontrakter

Brændstoftillæg er meget almindelige i transportbranchen. Tillægget opstår, når brændstofpriserne er forskellige fra de priser, du brugte ved fastsættelse af transportpriserne. Sammen med brændstofomkostningens andel af de samlede omkostninger udgør dette den procentdel, du opkræver dine kunder: brændstoftillægget.

Du registrerer priserne gennem TMS- eller WMS-kontrakter i 3PL Dynamics. Du angiver, hvad du tager for transport. Og dermed hvilket tillæg der skal beregnes for brændstof- eller energiudgifter. Du vil dog ikke ændre priserne manuelt, når brændstofpriserne ændres. Så er brændstofklausulerne løsningen for dig.

Tilføj brændstoftillæg i 3PL Dynamics

Ved at tilføje en klausul til dine kontrakter i 3PL Dynamics, kan du nemt beregne en procentdel af det samlede beløb, du debiterer dine kunder som ekstra. I videoen nedenfor viser vi dig, hvordan du opretter en sådan klausul for at øge brændstofomkostningerne.

Ønsker du mere information?

Vil du bruge brændstoftillæg i dit system? Har du brug for hjælp til at sætte klausulerne op? Kontakt os. Vi hjælper dig gerne!

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden