Spar kilometer og pluk ordrer efter vare

Ordreplukning er karakteristisk for e-fulfillment processen. Ingen dag er ens, og standardforsyning er derfor sjældent tilfældet. Så dine kolleger skal plukke selv. Du kan også læse om det i tidligere blogindlæg: Dette er en proces, hvor du kan skabe en masse effektivitet. Tænk på udformningen af dit lager, den ønskede strategi eller hovedkomponenterne i plukningsprocessen. I denne strategi er det vigtigt, at dine medarbejdere ikke går flere kilometer end nødvendigt. Hvis de allerede er på en vare, ville det være ineffektivt at sende dem til det samme sted fem minutter senere. Derfor kan du nu vælge efter vare.

Pluk efter vare i stedet for ordre

Denne mulighed øger din effektivitet under plukprocessen. Hvis din ordreplukker bevæger sig mod en vare, er chancerne for, at denne vare også er nødvendig for andre ordrer. Derfor ønsker du ikke at udføre opgaven pr. ordre, men pr. vare. Under en pluksession kan du vælge flere ordrer på én gang, mens du kun behøver at stoppe én gang på hvert sted. Baseret på dette scenarie har vi sammensat fire forskellige kategorier. Jeg vil diskutere dem nedenfor, hver med sit eget eksempel.

Plukning af batch

Med den første variant håndterer du fem eller flere ordrer, der indeholder nøjagtigt de samme varer. For eksempel kan du have fem ordrer, som alle inkluderer hovedtelefoner, mobilcovers og kuglepenne. Dine kollegaer går fra hver vareplacering til den næste og vælger det samlede antal (alle ordrer sammen) af de krævede varer. Ved kassen fordeles disse mellem de forskellige ordrer. På denne måde behøver du kun en medarbejder til denne batch. Eller en ordreplukker pr. vare, afhængigt af batchstørrelsen.

Batchplukning af individuelle varer

Den anden variant af “ordreplukning efter vare” er næsten identisk med førstnævnte. Forskellen med batchvalg af en vare er, at du har mindre end fem ordrer med kun en varetype i dem. Lad os se på et eksempel med tre ordrer kun til hovedtelefoner. Disse tre ordrer plukkes på kort tid, og din medarbejder spilder ingen meter.

Colli-plukning

Den tredje strategi vedrører “vanskelige” pakker, såsom meget store varer (over 100 kg) eller varer, der er vanskelige at placere i kurven eller vognen. Dit lagerpersonale kan acceptere og behandle disse ordrer individuelt med deres scannere. For hvis du ser realistisk på det, er en af disse vare ad gangen mere end nok. Og når din kollega er færdig, kan de være fuldt fokuserede på den næste pluksession.

Bølge plukning

Til slut er der muligheden for bølgeplukning. Passer rækkefølgen ikke ind i ovenstående løsninger? Derefter kan du altid følge den sædvanlige plukproces. En ordre pr. kurv på plukvognen, når du går ned ad listen. Dette forklarer begrebet bølgeplukning. Bølge efter bølge. Hvis du beslutter dig for at implementere denne plukstrategi, skal du sørge for, at din lageropsætning er fejlfri.

Pluk ordrer efter vare, når du vil

Gruppering af forskellige ordrer er – ud over vores konfiguration – en dirigeret jobkø. En jobkø er en automatiseret funktionalitet, der sikrer, at specifikke handlinger udføres på et bestemt tidspunkt. Baseret på dette kan du beslutte, hvornår du vil gruppere dine ordrer.

Er du forberedt på e-fulfillment? 

En god plukproces er grundlaget for en vellykket e-fulfillment. Som du kunne læse i vores seneste blogindlæg, tegner ordreplukning sig undertiden for 60% af alle arbejdsaktiviteter på et lager. Med andre ord: Du kan vinde meget tid med den rigtige strategi. Hvis du vil plukke ordrer efter vare i stedet for bare at bruge bølgeplukning, vil du bemærke, at du gennemfører dine ordrer meget hurtigere end før. Har du brug for hjælp? Du er velkommen til at kontakte os, vi hjælper gerne.

Denne funktionalitet er tilgængelig på Business Central Wave 2.

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden