Undgå flaskehalse og håndter nemt arbejdsgangen ved læsseramperne

Som logistikudbyder kender du problemet: alle ramperne er fulde, og lastbilerne står i kø for at læsse. Transportører sender flere lastbiler på samme tid, hvilket resulterer i unødvendige spidsbelastninger. Men du kan undgå myldretid og lav trafik, som du kender så godt. Og du kan planlægge de nødvendige ressourcer på forhånd. Bliver dine medarbejdere nogle gange overrasket over leverancer? Eller klager transportører over lange ventetider ved dine læsseramper? Med tidsbestilling er det fortid. I dette blogindlæg introducerer vi booking af tid og lister fordelene for din virksomhed.

WMS Advanced Timeslot Management

Med modulet “WMS Advanced Timeslot Management” kan du tilbyde dine leverandører og transportører mulighed for at booke et tidsrum digitalt. I dette tidsrum læsses eller losses lastbilen uden ventetid. På den måde reducerer du ventetiden, du opretholder en struktureret tidsplan og du kan i realtid se, hvornår varer leveres – og hvad, inklusive tilhørende aftaler.

Time slot management i dit WMS

Tilslutningen til WMS og time slot modulet har den fordel, at du udover at bestille time slots altid ved, hvad der kommer ind. Med denne integration slipper du for ekstra arbejde, og du kan koble indgående og udgående ordrer til én tur. På et øjeblik kan du se alle planlagte afgangstider, og hvem der allerede har tilmeldt sig. Dette sparer dig tid, så du kan fokusere på at optimere din nuværende proces i stedet for at skulle ringe til dine leverandører.

Tidsrum pr. transportør

Fordi du kan holde en stram tidsplan ved hjælp af modulet, undgår du kø ved dine læsseramper. Systemet giver også muligheder for at pålægge restriktioner pr. transportør. Du kan for eksempel vælge bestemte åbningstider eller tilbyde transportører bestemte dage som et alternativ. En anden mulighed er at beregne, hvor lang tid aflæsningen vil tage. Eksempelvis ved antallet af paller, der er læsset i lastbilen, så ramperne kan håndteres effektivt. Der kan også indgås aftaler om, hvor ofte en transportør må losse. Efter den indledende opsætning med en konsulent kan du klare ovenstående helt selv.

Et skridt frem

Automatiser processen, så du ikke længere behøver at bekymre dig om registrering af transportører og/eller leverandører. Med time slot management reserverer transportører et tidsrum på forhånd, og i webportalen kan de se, hvornår de har bestilt det og ændre det, hvis det er nødvendigt. Det er også muligt at automatisere hele registreringsprocessen, hvor systemet fx afgør, om chaufføren kommer til tiden og giver adgang til den korrekte læsserampe (kræver Gate Access-modulet). Dette resulterer i ingen køer, ingen forvirring og ingen fejl.

Indsigt i læsse- og lossetider

Alle bookede tider vises tydeligt i WMS-systemet og kan derefter kontrolleres. Derudover er analyser mulige baseret på planlagt ankomsttid, faktisk ankomsttid og planlagt og faktisk afgangstid. På den baggrund kan tidsslots planlægges effektivt og sikre et optimalt design af din virksomhed.

Vil du vide mere om at “Time slot management”? Eller vil du vide, hvordan modulet WMS Advanced Timeslot Management kan hjælpe dig med at understøtte dine processer? Send en e-mail til info@bornerup.dk.

 

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden