5 logistiske tendenser, du skal holde øje med i 2023

Når man ser tilbage, er 2022 karakteriseret som et år fuld af udfordringer: fra eftervirkningerne af pandemien til kapacitetsmangel og robotisering. Og for 2023 er forventningerne, at det vil være fyldt med tendenser, der varierer fra gammelt til nyt.

 1. Digitalisering er kommet for at blive

Digitaliseringen er accelereret under pandemien, men vil fortsætte med at udvikle sig i hele 2023. Ifølge Digital Container Shipping Association, hvis 50 procent af containerskibsfartsindustrien vedtog elektroniske konnossementer, ville den kollektive globale besparelse være omkring £ 3.6 milliarder om året.

Dette er blot et eksempel på digitalisering til at understøtte din virksomhed. Der er uendelige måder at digitalisere inden for logistikbranchen. Det hjælper dig med at forenkle arbejdet på dine egne vilkår. Bliver 2023 året, hvor vi endelig siger farvel til at lave noget arbejde på papiret?

 1. Talentudfordringen

Krigen om talenter fortsætter i 2023. Og det vil endda intensivere endnu mere. Hvis vi ser på chaufførmanglen alene, steg efterspørgslen kraftigt i hele 2022 og vil fortsætte i de kommende år.

I Holland mangler der i øjeblikket 12.000 chauffører, og der er over 14.000 ledige stillinger for logistikmedarbejdere. Oven i disse mangler stopper pensionsudstrømningen heller ikke.

  Bornerups logistik - søfragt
  1. Kunstig intelligens

  Kunstig intelligens (AI) fortsætter sin march i 2023.  AI forsøger at genskabe egenskaber ved menneskelig intelligens. Det har potentialet til at lære på egen hånd, så det i sidste ende vil være i stand til at udføre vanskeligere og komplekse opgaver. Det betyder, at mange opgaver kan automatiseres i fremtiden, hvilket hænger sammen med den tidligere talenttrend.

  Kunstig intelligens forstyrrer logistikforsyningskæden. Ikke kun lager-, pluknings- og sorteringsfunktionerne. I en branche, hvor varestrømmen og efterspørgselsprognoserne ofte er vanskelige at forudsige på grund af flere faktorer, er det afgørende at opnå lydhørhed ved at have fleksibilitet.

  1. Automatisering

  Den trend, der går hånd i hånd med kunstig intelligens, og indirekte også med talentudfordringen, er automatisering. For at afhjælpe manglen på arbejdskraft er vi nødt til at arbejde smartere. Og ikke sværere. Dette hul kan udfyldes af din automatiske kollega: en mobil robot, en hylderobot eller en drone til lager. Alle disse automatiserede værktøjer understøtter din daglige forretning på lageret. I 2023 vil vi endnu ikke se automatiserede lastbiler, men hvem ved, hvad fremtiden vil bringe for denne innovation.

  1. Integration og cloud-systemer

  I 2023 vil vi være oppe i skyen sammen. Den fortsatte udvikling giver organisationer mulighed for at strømline deres arbejdsgange og udveksle information endnu hurtigere. Derudover sendes informationen med mere kontrol og mere sikkerhed. Denne nye trend sikrer, at en virksomhed sparer tid og penge ved at have mere effektive interne processer på plads.

  Vil du vide mere?

  Vi kan se, at logistiktendenserne for 2023 fortsat er meget lig tendenserne fra tidligere år. Tendenserne selv har imidlertid udviklet sig og vil gøre branchen mere effektiv og tjene som en måde at imødegå udfordringerne i dagens økonomi.

  Vil du vide, hvordan vi kan hjælpe dig med at tackle dette års udfordringer? Kontakt os via info@bornerup.dk, vi hjælper dig gerne.

  Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden