Vil du plukke ordrer mere effektivt? Stop planlægningen, begynd at tildele

Hvor meget tid bruger du normalt på at planlægge og kombinere forskellige ordrer? Mister du eller dine kolleger ofte overblikket over ordrerne? Du er ikke alene. Især når man fokuserer på mange små ordrer, er det svært ikke at miste kontrollen. Tag det roligt. Løsningen er tættere på, end du måske tror.

I dette fjerde blogindlæg om e-fulfillment ser vi nærmere på, hvordan du kan strømline din proces, når du tildeler ordreplukning.

Hvordan fungerer ordretildeling?

Under ordreplukningsprocessen er planlægningen af ​​ordrerne normalt meget tidskrævende, og planlægningsafdelingen er fuldt beskæftiget med denne opgave. I modsætning til de sædvanlige metoder, hvor planlægningen guides, bestemmer ordreplukkerne selv, hvornår de skal starte en ny ordreplukkeopgave. Når lagermedarbejderne logger ind, kan de automatisk anmode om nye opgaver. Det bedste sæt af ordrer tildeles derefter, og ordreplukning kan begynde.

Sådan defineres det bedste sæt af ordrer

Sættet af ordrer, der er tildelt ordreplukkeren, kan designes og optimeres af nøglebrugerne selv. Når du gør det, kan nøglebrugeren for eksempel huske lagerbeholdningen samt den maksimale kapacitet pr. sæt. Hvad er mulighederne, når du optimerer det bedste sæt af ordrer?

Direkte opgave

Ordren tildeles direkte til ordreplukkeren. I opgaven er der taget højde for forskellige ting. For eksempel styres lagerbeholdningen automatisk. Når beholdningen er tilstrækkelig og ikke forårsager nogen gener for processen, kan ordrer tildeles, indtil den maksimale kapacitet er nået. Den maksimale kapacitet kan også optimeres af nøglebrugeren baseret på den maksimale vægt pr. bølge eller antallet af store/små ordrer, der passer til en vogn. Når sættet er færdigt, godkendes de tildelte dokumenter, og plukningen kan begynde.

En ekstra omgang? Absolut ikke

Udover kapaciteten har du mulighed for at tildele ordrer til lagermedarbejdere efter zone. På den måde kan ordrer plukkes fra samme del af lageret, hvilket forhindrer ordreplukkeren i at skulle gå lange ruter gennem hele lageret under en bølge. I betragtning af ordreplukkerens ruter reduceres tiden for en bølge drastisk.

Bornerups logistik - sjøfrakt

Bestilt i dag, leveret i morgen

Ydermere vil tildeling af ordreplukning gøre det muligt at prioritere ordrerne. Dette kan gøres ved at implementere en tidsperiode. Denne funktion bruger den planlagte slutdato for en ordre til at prioritere dem uden at komme i konflikt med almindelige plukkeordrer. Prioriterede ordrer sendes tidligere og plukkes derfor også tidligere.

Succesfuld e-fulfillment starter med en god ordreplukningsproces. Har du brug for hjælp til at optimere dine lagerprocesser? Eller vil du vide, hvilke opgaver der passer bedst til dine ordreplukkere? Eller hvordan kan du implementere dette i dit WMS? Kontakt os, vi hjælper dig gerne!

Sig ja til holdbare forandringer i et langvarigt samarbejde, hvor vi kan regne med hinanden